вівторок, 10 грудня 2013 р.

      Ми багато чуємо слова "підприємець",  "підприємницька діяльність", але скільки таких  підприємців і хто саме  проживає у нас, в селищі Велика Березовиця, ніхто точно не знає.
  Називають різні фамілії, різну кількість працівників, але точної відповіді нам ніхто сказати не міг.
      Саме з такими запитаннями ми вирушили до  працівників місцевого самоврядування. Адже нам усе цікаво. Тим паче, що працівники  тиждень назад переїхали у нове приміщення. Тож, з НОВОСІЛЛЯМ  ВАС, і ми йдемо у гості.
        Нас радо зустріли  усі працівники  Великоберезовицької  селищної  ради, провели нас у кабінет голови селищної ради  Калинки Марії  Іванівни.
        Ми всі знаємо  скільки  у начальства роботи  і клопотів, але Марія Іванівна  не відмовила нам. Провела екскурсію по приміщенню, познайомила дітей з усіма працівниками, а тоді  розповіла нам  усе, що нас цікавило.
          Виявляється, у нас  в селищі є багато підприємців, які  проживають і займаються підприємницькою діяльністю  у своєму селищі. Їх Марія Іванівна назвала поіменно,  і , звичайно, їх вид діяльності. Проживають і підприємці, які є вихідцями із нашого селища, а займаються своєю діяльністю у місті Тернополі. Їх імена ми також дізналися. Приємно було почути , що люди, яких ми неодноразово зустрічаємо на вулиці,  сплачують податки за свою діяльність  саме  у бюджет селища. І саме головне, ніхто з перелічених осіб  не має заборгованості  через несплату податків. А це означає, що наші, Великоберезовицькі підприємці  дотримуються законності  і дбають  про те, щоб поповнювався бюджет нашого рідного селища.
.Адже  кожна громада, в ідеалі, має працювати над створенням, підтримкою та  просуванням свого іміджу, бренду, позиціонувати себе  в  глобальному інформаційному просторі. Зважаючи на значну економічну роль малого підприємництва у наповненні бюджету, стабілізації економіки селища  й вирішенні проблеми зайнятості населення, завдання системного підходу до розвитку селища та підтримки бізнесу з боку органів місцевого самоврядування є пріоритетним для вирішення.
               Крім  приватних підприємців у Великій Березовиці  є ще  працюючі  державні установи, на яких працюють  сотні працівників, і це також  для нас є втішним повідомленням. Адже  ми всі знаємо, скільки  установ не працюють, і відповідно люди не мають засобів для існування.
Марія Іванівна розповіла, що місцеве самоврядування  усіма силами допомагає  усім своїм підприємцям і сприяє їх розвитку.
       Нам було дуже приємно почути  хороші слова  і в сою адресу, так як ми цікавимося  роботою і розвитком своєї місцевості.
Ми подякували Марії Іванівні за таку цікаву розмову. А по дорозі додому  обговорювали усе почуте.








Немає коментарів:

Дописати коментар