пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

               Квіти – це музика і поезія землі. Ми не уявляємо свого життя без них. Вони радують око, тішать серце і в свята, і в будні. Чудові садові троянди і польові ромашки, горді жоржини і скромний барвінок однаково милі нам.

                Ніхто не заперечить, що скромні квіти здатні викликати захоплення, коли вони гарно, зі смаком оформлені в букети чи інший витвір мистецтва.
             Саме з метою ознайомлення з різними  видами  рослин і квітів,  з професіями флориста,  квітникаря- аранжувальника, агронома і , звичайно, умовами праці   ми відвідали перспективне тепличне господарство в смт. Велика Березовиця.
Ми побачили  найбільш поширенї види  квітково-декоративних рослин,  квітковї  рослини, які використовуються для озеленення шкіл, дошкільних і позашкільних закладів у містах і селах..   Є там і дуже багато  кімнатних рослинах. Адже яскраві кімнатні квіти і свіжа зелень завжди тішать око людини, заспокійливо діють на нервову систему.
                На сучасне мистецтво складання букетів і композицій значний вплив склало японське мистецтво «ікебана» – тому значний час присвячено японській школі аранжування, а також європейській, російській, а особливо нашій, українській.
                 Всі зрозуміли, щоб  працювати  у тепличних господарствах, оранжереях, потрібно дуже добре знати  такі предмети, як біологію  та хімію.
Тепличні господарства  мають і  деякі  недоліки. Якщо використовувати хімічні засоби захисту: вони призводять до підвищення токсичних випаровувань. Як наслідок, працівники теплиць вдихають повітря, отруєне цими випаровуваннями препаратів, і їхнє здоров’я погіршується. Якщо використовувати хімічні препарати в теплицях постійно, то це може призвести до систематичних поступових отруєнь. У зв’язку із цим, потрібно зменшувати кількість хімічних обробок і впроваджувати альтернативні заходи, в першу чергу – використання біопрепаратів. В такому випадку можна звести до мінімуму токсичність в теплицях, а самі обробки біопрепаратами дозволять повноцінно впроваджувати біометод запилення в теплицях і спокійно використовувати роботу працівників, їхній потенціал. Використання біопрепаратів, як правило, відбувається із врахуванням їх якості, так як і використання хімічних засобів захисту.






















1 коментар:

  1. Ми дійзналися про стільки різновидів квітів,що аж не віриться)

    ВідповістиВидалити