вівторок, 22 жовтня 2013 р.

          Сьогодні ми вирушили на дуже цікаву екскурсію. Її метою  було - ознайомлення із бізнесом  успішного   приватного  підприємця, професією і  умовами праці робітників, продукцією, яку виробляють, чи має господарство якісь плани на майбутнє.
         Зібравшись, підготувавши запитання які усіх цікавлять ми вирушили на  господарство  ПАП "Агропродсервіс".


          Генеральним директором на цьому господарстві є корінний житель цього ж села - Чайківський Іван Адамович, який у 1999 році створив у своєму селі одне з перших приватних аграрних підприємств України, ПАП "Агропродсервіс". Іван Адамович здійснює стратегічне та оперативне управління цілою Корпорацією Агропродсервіс.

         З 2003 року  директором  "Агропродсервісу" став  Баран Андрій Степанович, де по даний час здійснює стратегічне та оперативне управління.
             Напрямок тваринництва у господарстві очолює Березовський Роман Зіновійович.
        Левову частку у діяльності підприємства займає рослинництво: загалом корпорації належить близько 37 тис. га, на яких успішно вирощують зернові та олійні культури, що зокрема є основною сировиною для власного кормовиробництва (нещодавно господарство запустило у с. Настасів комбікормовий завод проектною потужністю 10т/год.). Примітно, що ПАП «Агропродсервіс» також є елітгоспом із вирощування насіння зернових.
 Із 2005 року динамічно розвивається свинарство, яке у господарстві вважають справді вигідним та перспективним. Так, завдяки мудрим інвестиціям (а це близько 40 млн грн впродовж 2008 – 2010 рр.) у сучасне технічне оснащення, налагодження виробничих процесів та навчання персоналу господарство за п’ять років наростило потужності із 360 до 3 020 свиноматок.
      Підприємство чітко слідує стратегії та вже має власні інвестиційні ідеї щодо розвитку економіки на селі. Керівник господарства, виступаючи на VIII  Міжнародному інвестиційному форумі, який відбувся 11-12 жовтня цього року в ТРЦ Подоляни висунув пропозицію, яка має на меті відродити українське село. Адже  українське село – це колиска нашої нації. Сьогодні село занепадає і причиною цьому є безробіття. Для того, щоб українське село розвивалось, потрібно дати йому «друге дихання» – створити там нові робочі місця. Корпорація «Агропродсервіс» сьогодні готова до співпраці. Усі зацікавлені у викупі старих господарських приміщень в сільських населених пунктах з метою їх подальшої реконструкції та переобладнання під нові тваринницькі комплекси, функціонування яких дасть нові робочі місця. Корпорація «Агропродсервіс» постійно вкладає фінансові ресурси в розвиток виробництва.Потрібно це не лише для розвитку галузі тваринництва, але й  забезпечення селян роботою та комфортними умовами праці у потужному підприємстві.
          Робочі місця в селі це: розвиток виробництва та сплата податків в місцеві бюджети, підтримка корпорацією гуманітарних та соціальних ініціатив громад і, найважливіше,  – можливість для людей працювати в рідному селі, а не закордоном чи за сотні кілометрів від рідного дому.
         Дуже приємно ще те, що у "Агропродсервісі" працюють і випускники нашої школи.






















 
 

1 коментар:

  1. Дійсно було дуже цікаво послухати,ексукрсія була надзвичайно захоплена.

    ВідповістиВидалити