пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

          Одна з найважчих проблем,з  якою зустрічається  молода людина, — це вибір кар'єри. Звичайно, є люди, які з шести років «знають», що вони хочуть бути лікарями, вчителями, пожежниками, розпочати  свій власний бізнес.  Але більшість   учнів не знаходять часу для ухвалення рішення про вибір професії.

Дорогі наші учні! Вибір професії займає час, і ви багато про що повинні подумати, оскільки намагаєтеся вирішити   яким видом діяльності  у майбутньому  ви хочете займатися. Саме майбутньому, тому що від правильності обраної дороги зараз залежить багато в чому те, як складеться життя потім. Професія визначить у майбутньому соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту.
На щастя, є багато людей, до яких ви можете звернутися за порадою і допомогою в ухваленні рішення. Є ми, вчителі, які можуть дати кваліфіковану раду про професію. Психолог  проводить з вами  різні тести  і радить , до якої професії ви маєте більш здібностей, або схильності. І ви також можете обговорити свої ідеї з сім'єю, яка  завжди готова  вислухати і внести пропозиції. Але навіть якщо ви звертаєтеся до інших людей за допомогою, самооцінка — важлива частина процесу ухвалення рішень.
Сьогодні ми мали змогу відвідати  Тернопільське вище професійне училище№4              ім. М. Паращука. Адже  тут можна  здобути  різні професії:  слюсара, столяра, маляра, штукатура, електрозварювальника , паркетника, бухгалтера. Нас радо зустріли  директор училища, заступник директора, вчителі.. Саме у цей день Тернопільське вище професійне училище №4   святкувало 135 річницю  з дня народження    українського та болгарського скульптора, громадського діяча      Михайла Івановича Паращука, чиє імя  носить дане училище. Було і урочисте відкриття  погруддя  М.І.Паращуку.  











Немає коментарів:

Дописати коментар