четвер, 28 листопада 2013 р.

           Ми продовжуємо  свою роботу. Сьогодні ми  поспішаємо  у  Головне управління Міндоходів у Тернопільській області.
            Нас вже чекають  працівники. Проходимо через  пильну охорону, і ось ми  уже  в гостях.  Нам провели дуже цікаву і змістовну екскурсію   по території  Державної податкової служби.
24 грудня 2012 року  Президент України  Віктор Янукович  підписав  Указ про  реорганізацію  Державної податкової служби   та Державної митної служби в Міністерство доходів і зборів.
        Ми взнали , що основними завданнями Міністерства доходів і зборів є   адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, надання послуг громадянам і бізнесу та, як результат, забезпечення наповнення дохідної частини бюджету, створення умов для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі.
         Ми пройшли залом, в якому здають звіти приватні підприємці як особисто, так і в електронній формі, в іншому здійснюється прийом громадян з особистих запитань. Нам розповіли про податки, види податків, термін сплати податків, покарання  за недотримання  сплати податків, як подавати звіти в електронній формі, переваги і недоліки у роботі приватних підприємців.   
       Принципами роботи Міндоходів є:  сприйняття громадян і бізнесу як партнерів, повага до них; довіра до громадян і бізнесу та переконаність, що більшість з них працює чесно;
допомога тим, хто цього потребує, та викриття тих, хто порушує вимоги законодавства.
       Ми оглянули зал , в якому розміщені роботи учнів під час проведення  конкурсу "Податки очима дітей", відвідали музей податкової.
        Додому поверталися  повні  вражень від побаченого і почутого.












Немає коментарів:

Дописати коментар